Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
ANTREPRENORIATUL SOCIAL – O SOLUȚIE DURABILĂ PENTRU REGIUNEA NORD-VEST
SM Online  - Vineri, 27 Septembrie 2024

StartActiv în economia socială în mediul urban din Regiunea Nord Vest”, Cod SMIS 311650

Proiectul „StartActiv în economia socială în mediul urban din Regiunea Nord-Vest” continuă să sprijine tinerii antreprenori care doresc să dezvolte afaceri sociale sustenabile. Cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Educație și Ocupare 2021-2027, proiectul derulat de Romactiv Business Consulting SRL vizează consolidarea economiei sociale în comunitățile urbane din regiunea Nord-Vest pe durata implementării (01 iulie 2024 – 31 decembrie 2026).

Cu o valoare totală de 15.039.162,39 lei, din care 14.667.164,62 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, proiectul aduce resurse esențiale pentru dezvoltarea unui ecosistem de afaceri sociale, care nu doar că generează locuri de muncă, ci răspunde și unor provocări sociale și economice locale.

Importanța întreprinderilor sociale

Întreprinderile sociale sunt mai mult decât afaceri – ele reprezintă un răspuns la nevoile comunităților. Acestea îmbină obiectivele economice cu misiuni sociale, având ca prioritate binele comun. Prin reinvestirea profiturilor în activități cu impact pozitiv, întreprinderile sociale contribuie la integrarea pe piața muncii a grupurilor vulnerabile și la reducerea disparităților economice.

Economia socială sprijinită prin proiectul StartActiv Social Nord-Vest are un rol crucial în reducerea sărăciei și în promovarea incluziunii sociale, îmbunătățind coeziunea socială în întreaga regiune.

Impactul proiectului asupra comunităților urbane din Nord-Vest

Proiectul are un impact semnificativ prin crearea și susținerea unor întreprinderi sociale autosustenabile, ceea ce va transforma mediul economic și social din regiunea Nord-Vest. Prin inițiativele sale, StartActiv Social Nord-Vest va:

  • Genera 136 de locuri noi de muncă, multe dintre acestea fiind destinate grupurilor vulnerabile, contribuind astfel la reducerea șomajului;
  • Oferi oportunități de formare pentru 132 de persoane în domeniul managementului social, pregătindu-le să conducă și să dezvolte afaceri cu impact;
  • Sprijini întreprinderile sociale cu subvenții de până la 100.000 euro pentru fiecare dintre cele 21 de afaceri selectate, asigurând astfel sustenabilitatea și succesul acestora pe termen lung.

Cum te poți implica?

Proiectul StartActiv Social Nord-Vest este deschis persoanelor care doresc să contribuie la dezvoltarea unei economii sociale puternice. Dacă îți dorești să faci parte din acest ecosistem sau să beneficiezi de sprijinul oferit, ai la dispoziție oportunități de formare profesională și finanțare pentru a lansa o întreprindere socială de succes.

Pentru mai multe detalii despre cum te poți înscrie sau pentru a afla mai multe despre proiect, ne poți contacta:

Telefon 021.210.43.49, Email: startactivnordvest@romactiv.ro, Website nv.start-activ.ro

Facebook StartActiv Social Nord-Vest, Instagram: StartActiv Social Nord-Vest

1574 vizite
Distribuie pe